Rólam

Hogyan lettem Shiatsu terapeuta?

Hogy is lesz egy építőmérnökből természetgyógyász? Érdekes kérdés, hiszen egy mérnök a számok birodalmában és a realitás talaján él. Csak az létezik, amit meg lehet fogni, mérni, bizonyítani. Node! Ha már nincs segítség a bajodra és az orvosok felteszik a kezüket, hogy ez van, ezzel kell élni... akkor az egyik ember beletörődik, a másik pedig azt mondja: én akkor is megtalálom a kiutat!

Én megtaláltam!

Rendkívül szkeptikus voltam mindig is a természetgyógyászat, az ezotéria és a spiritualitással szemben. Egy természetgyógyász volt az, aki megváltoztatta az életemet. Olyan dolgokat mondott el rólam, amit nem tudhatott mástól. Elég misztikus volt. Egy évig emésztettem a hallottakat, míg aztán elkezdtem falni az "ezo-s" könyveket. A sokadik kiolvasása után egyszer csak jött az ihlet, én természetgyógyász akarok lenni! Azt még nem tudtam, hogy milyen szakon, de ez majd alakul. Férjem - szintén mérnök lévén - elég furcsán nézett rám terveim hallatán, de elfogadta és hagyta, hogy csináljam. Hálás is vagyok neki a mai napig ezért! 


Belefogtam hát, és csak szívtam magamba az információkat. Az évek óta fennálló egészségügyi problémára pár hónap alatt választ kaptam, amire az orvosok a mai napig sem tudnak mit mondani. Hogy lehet ez? Ezt még most sem értem. Rengeteget tanulnak, fejükben az anatómia, az élettan, a kórélettan, és mégsem tudják a megoldásokat, a természetes megoldásokat pedig pláne nem.

Rengeteg természetgyógyászati módszer létezik. Azt kell mondjam, mindegyik megállja a helyét. Nyilván mindegyiknek megvan a saját kompetenciája, így egyik sem lehet mindenható.

Én azt vallom, hogy az embert kell kezelni és nem a betegséget. Az ember pedig nem más, mint a Test, a Lélek és a Szellem egysége. Ezért kerestem a lehetőséget, hogy egy olyan módszer lehessen a kezemben, amivel esetleg ezt a hármat egyszerre kezelhetem. A Hagyományos Kínai Orvoslás volt az első, ami megfogott. Tudhatnak valamit, ha ez az orvoslás már több ezer éve fennáll, és működik. Belekóstoltam, Akupresszúrát tanultam, nem is akárkitől, általam mélyen tisztelt dr. Veress János orvos-természetgyógyásztól. Itt megszerettem nagyon a kínai gyógyászatot. Nagyon logikus, egyértelmű, mindenre kiterjedő, azaz holisztikus. A tanfolyam során gyakorlatvezető tanárom Kalmár Szilvia Shiatsu gyógyász volt. Bemutatott nekünk egy kezelést. Ekkor mondtam azt, hogy EZ AZ, amit eddig kerestem! Még nézni is fantasztikus élmény, hát még csinálni, arról már nem is beszélek, hogy részt venni benne. Beleszerettem, és ez a szerelem a mai napig is tart.

Kerestem, hol tanulhatnék én ilyet, találtam pár helyet, de én a megérzéseimre hallgatva Veizer Beátát választottam tanáromnak. Jól tettem. Köszönök Beának minden tudást, amit átadott, amire megtanított. Fantasztikus volt ez a négy szemeszter! Rengeteget tanultam a természetről, az elemekről, energiáról, egészségről, egyensúlytalanságról, viselkedésről, kapcsolatokról, összefüggésekről, Önmagamról. Sokat is változtam ez idő alatt.

Így lett a szerelemből hivatás, a hivatásom pedig a hobbim, imádom! Hálás vagyok az Univerzumnak, hogy azt tehetem nap, mint nap, amit szeretek. Köszönöm!

Bátorítok mindenkit, hogy hallgasson a belső hangjára és kövesse azt, hogy ne munkába menjen minden nap, hanem élvezze a mindennapokat a hivatása által.

Molnár Gabriella 

Shiatsu gyógyász