Shiatsu Alaptanfolyam

Oktatás nyilvántartási száma: B/2020/007302

A Shiatsu (ejtsd: siacu) a hagyományos kínai gyógyászat elméletére és tapasztalataira épülő alternatív japán gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze. Nagyon hatásos hátfájás, migrén, álmatlanság, depresszió, szorongás és még sok krónikus betegség esetén.

Blended learning képzés! (Vegyes képzés, Online és Személyes)

Következő Gyakorlati Időpont:

 • 2023. Június 3.

A Shiatsu az energiapályák mentén tenyér-, ill. ujjnyomással (akupresszúra) hozza mozgásba az energiát, illetve egyéb masszázstechnikákat is alkalmaz. A Shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben kezeli. A kezelés közben az érzékelésen és az érintésen alapuló támogató "kommunikáció" valósul meg. A kezelés az egész testet érinti, földön, matracon pamut ruhában történik, és különleges, kellemes élményt nyújt.

A Shiatsu professzionális gyógymód, ugyanakkor az alapokat bárki megtanulhatja, és rendkívül hatékonyan alkalmazhatja családi, baráti körben, a betegségek megelőzésére és az egészség megtartására. Segíteni tudunk a körülöttünk élőknek, és saját magunknak is.

Az alapképzés célja az alapvető elméleti ismeretek elsajátítása, és egy teljes Shiatsu alapkezelés megtanulása.

A tanfolyam első része online térben zajlik, elméleti és gyakorlati videók segítségével. Második része személyes részvétellel előre kiírt időpontban gyakorlati napon történik.

A jelentkezés folyamatos, az online anyagot bármikor elkezdheted, az anyaghoz korlátlan ideig hozzáférsz. Jegyzet letölthető.

A gyakorlati napokon a hallgatók egymáson gyakorolva tanulják meg a Shiatsu alapkezelés fogásait, technikáját, sorrendjét. Felmerülő kérdéseket megbeszéljük.

A képzés anyaga:

 • a Shiatsu alapvető jellegzetességei és szabályai 
 • alapvető ismeretek testünk energia-működéséről
 • a kezelés hatásmechanizmusa 
 • Egy teljes alapkezelés technikáinak és menetének elsajátítása,
 • Do-in gyakorlatok (gyógyító önmasszázs és meridián-gyakorlatok)

A képzés felépítése:

 • Elméleti anyag - online video
 • Gyakorlat elméleti része - online video
 • Gyakorlati anyag - online video
 • Do-In (elmélet és gyakorlat) - online video
 • Tudáspróba - online kérdőív
 • Gyakorlat - személyes 

Tanfolyam díja: 40.000 Ft 

A gyakorlat helye: Győr, Víztükör utca 17/b. Fsz.1.

Gyakorlat Időtartama: 1 gyakorlati nap (szombat 9:00-18:00) előre kiírt időpontban

Oktató: Molnár Gabriella, Shiatsu gyógyász, tanár

Előképzettség: A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség.

Igazolás: A tanfolyam sikeres elvégzéséről igazolást állítok ki, melyet az esetleges további Shiatsu tanulmányoknál bármely hazai oktató figyelembe vesz, és elfogad.

Tanúsítvány: Tanúsítványt az előírásoknak megfelelően a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszeren keresztül generálom a hallgatóknak. A tanúsítvánnyal egészséges embereket lehet masszírozni frissítő, egészségmegőrző céllal. 

Ismétlőként jöhetsz csak gyakorlatra is, melynek díja 10.000 Ft, a jelentkezési lapot ebben az esetben is töltsd ki.

Ha már elvégezted az online tananyagot, és kitöltötted a hozzá tartozó tudáspróbát, vagy ha ismételni szeretnél, akkor jelentkezz gyakorlati napra:

Visszajelzés az Alaptanfolyamról:

"Szuper volt ez a képzés, jól éreztem magam. Nagyon jó csapat volt, nagyon jó hangulat. Kifejezetten tetszett, hogy nem csupán a fizikai testtel foglalkoztunk, hanem különböző energetikai gyakorlatokat is kipróbáltunk. Az elsajátított tudás mellett (ami fantasztikus), önismereti szempontból is sokat jelentett ez a hétvége (arról nem is beszélve, hogy egész hétvégén masszíroztak :D ).
Külön érdekesség, hogy az alaptanfolyam elvégzése után egy shiatsu masszázs már egészen más élményt ad. Egy következő szint :) "

Judit, 34 éves


További információk a képzéssel kapcsolatban:

Molnár Gabriella

Shiatsu gyógyász, tanár

Telefon:+3630/3130613

E-mail: shiatsugyor@gmail.com