Shiatsu Terápia

A Shiatsu japán szó, jelentése szó szerinti fordításban: ujjnyomás (shi=ujj, atsu=nyomás).

A Shiatsu a gyógyító érintés művészete, a test- és energiakezelések egy formája. Élénkíti az energiaáramlást, és ez által testi-lelki harmóniát teremt. Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és támogatja a belső megerősödés folyamatát.

A Shiatsu manuálterápiás gyógymód, az energiapályák és meghatározott pontok stimulálásán keresztül az életenergia kiegyensúlyozására hat. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupresszúra, a jóga, a manuál terápia, és a masszázs elemeit, gyakorlatait, tudását. Ezzel a XX. század leghatékonyabb masszázsává vált.

Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli a lábujjaktól a fejtetőig.

A meridiánok az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálhatók a legjobban, de simító hosszanti masszázzsal is végig kezelhetjük a vezetékeket. A kezelés során a csí áramlásának visszaállítása a cél, mely után a kliens egy sajátos kellemes érzést tudhat magáénak és ez kihat az egész közérzetére. Ez az eljárás nem hasonlítható a svéd a reflex és ehhez hasonló masszázsokhoz. Ez teljesen egyedi és különleges.

A Shiatsu az energiakezelések egy formája, s ehhez a bőr közvetlen megérintése nem szükséges. Ezért a kezelésre minden alkalommal kényelmes, könnyű ruhát (vékony hosszú pamutnadrág, melegítőalsó, vékony hosszú ujjú póló, vagy könnyű vékony pulóver, illetve meleg zokni (nyáron is)) hozzon magával.

Milyen hatások várhatóak a kezelések után?

Kezelések nemcsak a fájdalmat szüntetik meg, hanem növelik a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet, erősítik az izomzatot a karokon és a lábakon.

A meridiánok és az akupresszúrás pontok kezelése azonban nem minden esetben ad azonnali érezhető javulást. Előfordulhat, hogy a harmonizálás a sokadik kezelés után jelentkezik a szervezet egészének állapotában.

A shiatsu terápiát sokszor lelki-mentális problémák miatt alkalmazzák. A kezelés

  • növeli a stressztűrő képességet
  • a lelki fittséget és
  • az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

A shiatsu terépia a nyugati masszázsoktól eltérő szemlélete miatt lehetővé teszi, hogy a betegségek megelőzhessük, a kóros folyamat továbbfejlődését gátoljuk, ugyanakkor erősítjük a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó szervek működését.

Kinek ajánljuk?

Tartós stresszben élők, emésztési, nőgyógyászati panaszokkal és fejfájással küszködők, legyengült immunrendszerűek számára, de jelentősen mérsékeli a hátizom- és a gerincpanaszokat is.

Kismamáknak van külön Kismama Shiatsu, mely a fogantatástól a 9. hónapig tudja kísérni a folyamatot.

Mindenképpen hozz magaddal pamut pólót, hosszú pamut nadrágot, valamint egy tiszta zoknit.

2021-ben a sok 5 csillag mellett ezeket a visszajelzéseket kaptam a kezelésekről:

"Végtelen empátiát, segítőkészséget tapasztaltam . Jó volt érezni hogy akkor és ott csak én és a fájdalmaim enyhítése volt a legfontosabb. Testi és lelki feltöltődést kaptam, a fájdalmaim enyhülése mellett. Nagyon várom a következő kezelést. KÖSZÖNÖM Neked Gabi!!" V.Cs.

"Csillagos ötös!" K.Cs.

"Köszönöm a lehetőséget,Gabi! A kezelés alatt éreztem, ahogy energiával telik meg minden porcikám, és felpezsdül a keringésem! Nagyon jól éreztem magam, szeptemberben találkozunk! :)" L.Sz.

"Minden egyes alkalommal nagyon várom az újabb kezelést. A nyugodt légkört, a kedves masszőrt, aki teljes odafigyeléssel és radarral lesi a problémáimat, a testem, az izmaim reakcióit a kezelés alatt. A masszázs végén mindig megnyugszik a lelkem a testem. Még akkor is ha fájdalmaim voltak a terápia alatt. Köszönöm szépen Gabi. Már alig várom a következőt, még akkor is ha tudom hogy fájni fog. 😜😁😘" F.M.

"Ülőmunka miatt szinte állandóan fájt a derekam. Már az első kezelés után újjászülettem! Fel kellene írni receptre!️." S.Cs.

"A kezelés fantasztikus jó volt,a masszőr hölgy is kedves és figyelmes volt." H.Gy.

"Nagyon kellemes bő egy órában volt részem, igazán hasznos volt mind lelkileg, mind testileg. Köszönöm a lehetőséget!" L.Sz.

"Kedves Gabi! Nagyon köszönöm a shiatsu masszázst! Teljesen feltöltődtem, kikapcsolódtam a kezelés alatt, ráadásul napokig éreztem a jótékony hatását, kevésbé voltam stresszes. Hamarosan jelentkezem a következő shiatsura!" B.M.

"Regi motoroskent mondhatom TOP :)" D.K.

"Nem is olyan régen beszélgettünk Gabival, hogy már mióta is járok hozzá. Arra jutottunk, hogy lassan elérjük a 6 éves múltat. Azóta is minden hónapban járok és nagyon jól esik a testi, szellemi felfrissülés. Csak ajánlani tudom mindenkinek és remélem még nagyon sokáig lehetek a vendége. 😊🙏🏻" S.R.

"Szuper volt🤗😘!!" O.J.

"Miután kijöttem tőled és beültem a kocsiba, szinte úgy éreztem magam mint egy paradicsom, amit megkaróztak egyáltalán nem rossz értelemben mondom. Az autóban ülve is megvan / volt a berögzült testtartásom, félig a könyöklő karfára támaszkodva féloldalasan. Amikor elindultam és fogtam a kormányt, valami fura érzésem volt, de a jó értelemben. Mire rájöttem, hogy ez a testtartásom!!!! Egyenesen ültem, sziklaszilárdan, mintha ki sem lehetne billenteni. A régi pozíciót egyáltalán nem éreztem kényelmesnek. Kíváncsiságból próbáltam úgy könyökölni ahogy szoktam, de tök idegen volt a testhelyzet!!! Döbbenetes. Ezúton is halam és köszönetem. És természetesen folytatjuk!!!!" M.E.